Social Icons

Tuesday, 6 September 2016

TIPS SIHAT CREW NECK SAKINAH - TIDUR

Assalamualaikum wbt..

Terima kasih, Imaen beri peluang kinah bantu guide capai impian untuk kurus dan sihat kali nie.

Setiap hari, peserta NECK akan update pemakanan mereka di group coaching sepanjang 1 hingga 60 hari + Bonus Days.

Imaen ni salah seorang peserta NECK batch 20. Dia dari PJ. Dengan berat 80kg++ . Beliau target nak buang 13.7kg.

Saya nasihatkan beliau.. supaya improve lagi pemakanan. Sebab, saya tengok sikit sangat dia makan. Cam mana nak kurus dengan sihat.

Then, Imaen tanya adakah tidur mengganggu proses penurunan berat badan?

Jawapannya, elakkan tidur selepas makan. Makanan yang di makan 2-3 jam sebelum tidur tidak sempat dihadam dan akan disimpan dalam bentuk lemak jika tidak digunakan pada hari tersebut.

Tidur yang cukup juga penting untuk memastikan badan mendapat rehat dan sistem organ beroperasi dengan baik di antara 6-8 jam untuk membakar 500k/calori.

Bagaimana Imaen dulu? Semoga ia menjadi pedoman kita untuk turunkan berat badan.
Ok, saya kongsikan dengan anda semua sedikit tips turunkan berat NECK :

Firstly, kenali apa matlamat kita nak turunkan berat badan?

-Nak kurus ke?
-Nak cantik ke?
-Nak mudah beribadat kepadaNya ke?
-Dan macam-macam niat bergantung kepada individu.

Second, kenali badan kita.

Macam Imaen tadi anggaran kalori intake dia perday lebih kurang 1500k/cal.

Menu yang dikongsikan sangat rendah kalori.

FYI, Badan normal wanita perlukan tenaga (dalam bentuk kalori) yang cukup di antara 1200 ke 1300k/cal.

Itu normal bergantung kepada ketinggian dan usia jugak.. kalau obes, kiraannya lain pulak.

Ok.

Let say, kita kurang makan.. berat memang akan turun. Tapi, metabolisma kita drop. Tak firm. Menggelebeh sana-sini.

Haa..

Cuba check.. ada tak yang terlampau banyak kulit menggelebeh?

Maybe, sebelum ni, kita terlalu diet extreme.

So, mulai hari ni jom! berubah. Amalkan pemakanan sihat, seimbang dan berkhasiat.

InsyaAllah, semuanya akan menjadi mudah.

Agen & Crew NECK Sakinah,
019-9164276.

Sekian,wassalam.

Salam Sayang, Salam Bahagia.

"Think Positive & Keep Smiling, Home Sweet Home."
Ingin menjana pendapatan 3, 4, 5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah? 
Hubungi SAKINAH segera.
019-916 4276 [ Call, SMS, WhatsApp, Telegram ]
sakinahmatsaid@gmail.com

Apa Komen Anda

Google+ Followers

 

Copyright

Penulisan di blog ini adalah pendapat peribadi penulis. Dilarang menyalin tanpa kebenaran penulis melainkan untuk penyebaran ilmu yang bermanfaat.

Disclaimer

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Kepakaran Saya:

Memberi khidmat kesihatan menyeluruh berasaskan amalan produk semulajadi, selamat & halal dengan keizinan Allah SWT. Setiap langganan vitamin dari kami, anda layak mendapat :-
- Jadual Makan Vitamin
- Konsultansi Percuma berterusan
- Jemputan ke group facebook exclusive
- Peluang menjana income dengan Shaklee
Whatsapp/ Telegram :- 019-916 4276
Emel : sakinahmatsaid@gmail.com

Rakan Blog

Disediakan oleh Zulfa Technologies. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my atau di FB Page kami: fb.com/zulfa.com.my
 
Prepared by Zulfa Technologies