Social Icons

Monday, 6 April 2015

3 CARA ELAKKAN KULIT MENGGELEBEH SELEPAS KURUS

Assalamualaikum wbt..

SMS mendoakan semoga sahabat pengunjung blog Cinta Hati Sakinah sentiasa berada dalam keadaan sihat walafiat di samping keluarga tercinta.

Aaminn..

Anda mempunyai masalah lebihan berat badan yang melampau atau Obesiti ataupun Overweight?

Haa..

Biasa kan, masalah yang selalu dialami oleh mereka selepas lost weight ialah kulit menggelebeh.

Betul, betul?

Keadaan ini berlaku kerana diet tanpa Ilmu dan tiada Mentor yang menunjukkan cara kurus yang betul.

Saya selalu dapat feedback dari mereka yang gagal kurus.

Dah berpuluh ribu, berhabis duit untuk ubat kurus.. tapi, tetap gemuk.

Dan ada jugak yang berjaya kurus.. tapi, buruknya.

Kulit menggelebeh.

Huhuhu.

3 CARA ELAKKAN KULIT MENGGELEBEH

Actually, kulit yang menggelebeh terjadi disebabkan oleh otot yang terbakar. Bukan lemak kita yang dibakar.

Kita ambil pemakanan harian yang rendah kalori dari yang sepatutnya.

Cam Minyak (Kalori) Kereta (Manusia).

Selalu kita isi penuh kalau nak bergerak ke mana-mana kan. Smooth je kereta kita bergerak.

Since semua barang naik nie, kita sehabis baik berjimat. Isi minyak pun, sikit-sikit je.

Sekali hari nie, kita terlupa isi. Dan minyak tinggal nyawa-nyawa ikan (signal warning dah keluar).

Nak sampai ke stesen minyak, jauh lagi. Huhuhu.

Kita pun bawak slow sebab nak jimat minyak yang tinggal.

Agak-agak, kalau selalu amalkan cam nie apa akan jadi kepada kereta kita?

Boleh rosak tak?

Bila kering, baru nak isi.

Hahaha.

Cam tu, jugak lah kes kulit jadi menggelebeh (saya panggil kulit hodoh & rosak).

Cuma bezanya, badan kita if tak cukup kalori.. ia akan bakar otot. Makan otot pun terbakar sama.

Sedangkan, kita nak bakar lemak. Dan bina Otot. Bukan dibakarnya Otot.

Bagaimana nak elak?

1. Kenali diri dan keperluan kalori dalam diet harian anda.

Ramai orang termasuk saya dahulu, main redah je diet. Saya sangkakan dengan makan meehon sup (Baca DI SINI) setiap hari tanpa mengambil nasik adalah cara terbaik.

Itu silap rupanya.

Penting ambil cakna diri dan berapa kalori setiap hari yang perlu anda ambil dan juga defisit (Kurang dan Buang) bagi memastikan sistem badan kita berjalan lancar.

2. Pastikan makanan yang diambil seimbang dengan protein (untuk Bina otot), karbohidrat dan juga serat 


Pengambilan protein kena  tinggi tetapi, still in control. Jangan terlebih pulak.

Jika lebih boleh memudaratkan diri anda sendiri.

Huhuhu.

Protein yang terlampau tinggi boleh merosakkan buah pinggang.

Cam saya, just ambil Energizing Soy Protein dengan Cinch yang sangat bagus. (Baca DI SINI).

3. Jaga Makanan dan buat senaman untuk membakar lemak agar body menjadi solid molid.

Itu penting kena ada mentor untuk guide anda cara senaman yang betul dan berkesan.

Ok, sahabat.

Sebelum itu, anda boleh download baca ebook di bawah ini. Rugi tak download baca, sebab ianya percuma sahaja dan banyak perkara yang anda sendiri tak sangka anda lakukan sehingga seringkali gagal kurus.

DOWNLOAD PERCUMA !!

Selamat membaca dan saya doakan anda kurus dan sihat.

Sila SHARE jika anda rasa entry kali ini memberi manfaat kepada anda mahupun saudara-mara atau rakan-rakan di luar sana.

InsyaAllah.

Sekian, wassalam.
Salam Sayang, Salam bahagia.

"Think Positive & Keep Smiling, Home Sweet Home."
~Now Everyone Can Kurus~
019-916 4276 [ Call, SMS, WhatsApp, Telegram ]
sakinahmatsaid@gmail.com

Apa Komen Anda

Google+ Followers

 

Copyright

Penulisan di blog ini adalah pendapat peribadi penulis. Dilarang menyalin tanpa kebenaran penulis melainkan untuk penyebaran ilmu yang bermanfaat.

Disclaimer

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Kepakaran Saya:

Memberi khidmat kesihatan menyeluruh berasaskan amalan produk semulajadi, selamat & halal dengan keizinan Allah SWT. Setiap langganan vitamin dari kami, anda layak mendapat :-
- Jadual Makan Vitamin
- Konsultansi Percuma berterusan
- Jemputan ke group facebook exclusive
- Peluang menjana income dengan Shaklee
Whatsapp/ Telegram :- 019-916 4276
Emel : sakinahmatsaid@gmail.com

Rakan Blog

Disediakan oleh Zulfa Technologies. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my atau di FB Page kami: fb.com/zulfa.com.my
 
Prepared by Zulfa Technologies