Social Icons

Thursday, 16 April 2015

10 TIPS KURUS DENGAN MUDAH DARI RUMAH


Tips Kurus dari Rumah.
Assalamualaikum wbt..

SMS doakan sahabat pengunjung blog Cinta Hati Sakinah sentiasa berbahagia dan ceria selalu bersama keluarga.

Nak Kurus?

Jom! Baca beberapa tips dari SMS.


TIPS KURUS DENGAN MUDAH

PERTAMA : DETOX (KENAPA PERLU DETOX?)

Anda boleh menggunakan 2 biji lobak merah bersama dengan perahan air lemon untuk dijadikan jus Detox.

Kupas buang kulit dan simpan semalaman di dalam peti ais dan minum untuk 2 kali sehari.

Lakukan ianya secara consistent.

InsyaAllah, ada hasilnya.

Kenapa lobak dan Lemon?

Sebab, buah-buahan ini mempunyai banyak antioksida yang berfungsi untuk meneutralkan radikal bebas dan stabilkan sistem hormon di dalam badan.

Selain daripada itu, ia membantu menyingkirkan lemak-lemak tepu.

Boleh tambah jugak dengan Agen Detox Shaklee iaitu DTX Complex, Herb-Lax, Alfafa dan Garlic.

4 item ni, memang power!!

KEDUA : BERSARAPAN

Haa.. kalau anda nak kurus dan sihat. Jangan tinggalkan sarapan anda.

Jamah lah sedikit makanan seperti kurma atau pun apa-apa jenis buahan seperti epal merah.

Elakkan dari memberi alasan tak sempat.

Sebab, sempat je jika anda serius ingin kurus dan sihat.

Sarapan sangat penting taw.

Semalaman perut anda kosong kerana membakar kalori di waktu tidur.

Kenapa Kurma (Boleh baca Khasiat kurma di sini)

Boleh je, ambil makanan lain.

Cam saya, ambil ESP dan Cinch serta campur dengan kurma dan kismis pun sedap.

Just shake.. 5 minit dah settle sarapan,

Mudah je, kan.

KETIGA : TINGKATKAN METABOLISMA

Ramai orang tertanya-tanya.

Metabolisma tue apa?

Metabolisma adalah proses penukaran makanan yang diambil kepada tenaga.

Metabolisma setiap orang adalah berbeza bergantung kepada usia, saiz badan dan jantina.

Penting taw, tingkatkan metabolisma untuk kurus (Baca DI SINI).

KEEMPAT : MAKANAN BERSERAT DAN BERKHASIAT

Amalkan lah pemakanan yang seimbang yang penuh serat dan berkhasiat.

Ada sayur, protein dan sedikit karbohidrat.

KELIMA : MINUM AIR YANG CUKUP

Perbanyakkan minum air yang cukup.

25kg berat badan bersamaan dengan 1 liter air kosong. So, kalau berat 67kg tue.. kena lah minum sekurang-kurangnya 3 liter sehari.

Make sure, sukat taw.

Ada yang cakap dah minum air yang cukup.. Hakikatnya, bila sukat airnya tak sampai pun 2 liter.

Hehehe.

Kecian.

KEENAM : ELAKKAN MAKANAN JAHAT

Gerrrggg... !!

Makanan jahat?

Hahaha..

Relax, lah sahabat.

Nak tahu apa makanan jahat nie?

Antaranya, makanan yang berGORENG, berMINYAK, berSANTAN, berGULA dan berGARAM tinggi.

Cam kerepek, junkfood, fastfood dan apa-apa jenis kudap serta dessert.

Bukan tak boleh makan.. cuma padah makan, buatkan kita rasa terus nak makan.

Betul ke betul?

Rasa-rasa anda sendiri lebih taw, kan.

Mana ada orang makan kerepek sekeping je. Melainkan orang tue taw, cara makan yang betul. Dia akan merasa untuk hilangkan kempunan.

Bukan melantak.

KETUJUH : PERBANYAKKAN SENAMAN

Buat senaman mudah seperti High Intensity Interval Impact Training (HIIT) yang memberi impak pembakaran lemak yang cepat berbanding dengan aktiviti jogging dan riadah lain.

KELAPAN : UBAH GAYA HIDUP

Jika sebelum nie, selepas makan terlelap tanpa sedar. This time, kenalah buat-buat sedar yer :-)

Jangan tidur selepas makan.

Haa.. Sebelum ni, banyak naik lift. Tukar habit baru. Berebut-rebut naik tangga.

At least lepas makan, kita dah bakar separuh dari kalori yang diambil tadi.

KESEMBILAN : MAKAN KERAP

Makan sekurang-kurangnya 5 kali sehari ya untuk tingkatkan metabolisma anda.

Bila metabolisma semakin tinggi, semakin cepatlah anda kurus (Boleh baca DI SINI).

Patutlah dulu, saya pelik. Kenapa kawan-kawan yang kurus keding makan banyak kali, tapi tak gemuk-gemuk.

Rupanya, ini rahsianya.

Dorang makan sikit je. tapi, kerap.

Lapar, katanya.

Itu bermakna badan mintak isi minyak, Dah time :-)

Baguslah, kalau camtu.

Alhamdulillah, saya sekarang pun dah start makan on time. Kalau tidak dia akan bagi isyarat bila lewat. Hehehe.

KESEPULUH : ILMU DAN MENTOR

Dalam banyak-banyak tips yang saya bagi, Tips kesepuluh lah yang paling penting sebenarnya.

Nak Kurus.. cari MENTOR.

Nak Sihat dan Kurus, cari MENTOR.

Mentor banyak ilmu. Kita tak perlu langgar tiang atau dinding sebab buat kesilapan demi kesilapan dengan adanya MENTOR.

Nak ilmu?

Download baca ebook di bawah nie, yang banyak memberi tips dan Formula Mudah M.E.S.T.I Kurus.
DOWNLOAD PERCUMA !!
SMS doakan anda semua sentiasa sihat dan bahagia di samping keluarga tersayang.

InsyaAllah.

Sila SHARE jika anda rasa entry kali ini memberi manfaat dan kebaikan kepada rakan-rakan atau saudara-mara kita di luar sana.


Sekian, wassalam.
Salam Sayang, Salam Bahagia.


"Think Positive & Keep Smiling, Home Sweet Home."
~Now Everyone Can Kurus~
019-916 4276 [ Call, SMS, WhatsApp, Telegram ]
sakinahmatsaid@gmail.com

Apa Komen Anda

Google+ Followers

 

Copyright

Penulisan di blog ini adalah pendapat peribadi penulis. Dilarang menyalin tanpa kebenaran penulis melainkan untuk penyebaran ilmu yang bermanfaat.

Disclaimer

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Kepakaran Saya:

Memberi khidmat kesihatan menyeluruh berasaskan amalan produk semulajadi, selamat & halal dengan keizinan Allah SWT. Setiap langganan vitamin dari kami, anda layak mendapat :-
- Jadual Makan Vitamin
- Konsultansi Percuma berterusan
- Jemputan ke group facebook exclusive
- Peluang menjana income dengan Shaklee
Whatsapp/ Telegram :- 019-916 4276
Emel : sakinahmatsaid@gmail.com

Rakan Blog

Disediakan oleh Zulfa Technologies. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my atau di FB Page kami: fb.com/zulfa.com.my
 
Prepared by Zulfa Technologies