Social Icons

Monday, 11 April 2016

JOM!! BERMASKER DAN SCRUB DENGAN 7.5 BIJI BUAH OREN

Assalamualaikum wbt...

Saya mendoakan semoga sahabat pengunjung blog sakinahms.blogspot.my sentiasa berada di bawah lembayung dan rahmat Allah SWT.

Kita semua dimasukkan ke dalam syurga tanpa dihisab. InsyaAllah.

Lately, cuaca panas semacam je. Semalam, hutan dekat sini terbakar teruk di kampung Sg. Ular, Kuantan.

Akibat perubahan peningkatan suhu bumi yang tinggi.

Hari ni, rasa berpeluh-peluh cam kurang selesa terutama di muka nie.

Kalau badan, kulit muka tak selesa kita boleh mandi dan cuci muka kan.

Tapi, kalau anda berada di ofis sepanjang masa cam mana pulak nak bersihkan diri? Time lunch boleh lah. Takkan jam 3 petang nak kuar keluar ofis.

So, cam mana tue?

Actually badan berpeluh ini kerana perubahan cuaca dan kemungkinan juga kerana berlaku peningkatan metabolisma badan.

Memang tak de cara lain dah kalau badan tak selesa, bersihkan diri je lah. Kerap mandi at least 3 kali sehari. Pagi, tengah hari dan sebelum malam.

Kalau saya, ok je selagi bekerja di rumah. Anytime boleh bersihkan diri.

Cuma rasa nak bermasker tengah hari ni pulak. Hehehe..

So, saya keluarkan sebiji Sustained Release Vita C untuk ditumbuk menjadi serbuk.


Sebiji pun dah cukup untuk kita seorang yang guna.

FYI, 1 biji Sustained Release Vita C ni mengandungi 7.5biji buah-buahan sitrus seperti buah oren.


 Kemudian masukkan sedikit air ke dalam bekas kaca khas untuk Masker dan scrubbing. Jangan pi letak dalam mangkuk bekas cili pulak ye. Tak pasal-pasal pijar je muka. Hehehe.

Dah siap sebati dengan air bersih, kita pun sapu lah kat muka.

Biarkan setengah ke 1 jam kering dan kulit jadi menegang.

Dah tegang elok, kita pun bersihkan ia jadi scrub pulak.

Dah yakin bersih, cuci pulak guna Cleanser Shaklee.

Mesti rasa fresh dan bersih je. Kalau diamalkan selalu, InsyaAllah kulit muka akan jadi flawless taw.

Plus kena rajin, amalkan Alfalfa, Vita C dan vitamin yang anti-oksidan serta ambil makanan berkhasiat.

Ok, selamat mencuba.

Sekian, wassalam.
Salam Kurus dan Sihat.

WhatsApp : 019-916 4276 untuk dapat ebook Kisah Motivasi :
Sorry Boss!! Saya Terpaksa Berhenti Kerja ini Sekarang !!
*Sila SHARE jika entry kali ini bermanfaat untuk saudara-mara dan jugak rakan-rakan kita di luar sana. Saya doakan anda Kaya, Bahagia dan Berjaya Dunia/Akhirat.

"Think Positive & Keep Smiling, Home Sweet Home."
Ingin menjana pendapatan 3, 4, 5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah? 
Hubungi Cinta Hati SMS
019-916 4276 [ Call, SMS, WhatsApp, Telegram ]
sakinahmatsaid@gmail.com

Apa Komen Anda

Google+ Followers

 

Copyright

Penulisan di blog ini adalah pendapat peribadi penulis. Dilarang menyalin tanpa kebenaran penulis melainkan untuk penyebaran ilmu yang bermanfaat.

Disclaimer

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Kepakaran Saya:

Memberi khidmat kesihatan menyeluruh berasaskan amalan produk semulajadi, selamat & halal dengan keizinan Allah SWT. Setiap langganan vitamin dari kami, anda layak mendapat :-
- Jadual Makan Vitamin
- Konsultansi Percuma berterusan
- Jemputan ke group facebook exclusive
- Peluang menjana income dengan Shaklee
Whatsapp/ Telegram :- 019-916 4276
Emel : sakinahmatsaid@gmail.com

Rakan Blog

Disediakan oleh Zulfa Technologies. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my atau di FB Page kami: fb.com/zulfa.com.my
 
Prepared by Zulfa Technologies