Social Icons

Tuesday, 5 April 2016

KISAH PEMUDA DENGAN MEMORY CARD

Assalamualaikum wbt..

Saya mendoakan semoga sahabat pembaca dan pengunjung blog sakinahms.blogspot.my sentiasa berada dalam keadaan sihat sejahtera dan berbahagia di samping keluarga tersayang dunia dan akhirat.

Kita semua dimasukkan ke dalam syurga tanpa dihisab. InsyaAllah.

Saya nak kongsikan satu perkara yang berlaku beberapa bulan lepas.

Ada seorang hamba Allah ni terjumpa memory card di sebuah kedai makan di atas meja.

Mungkin, customer sebelum tue tertinggal.

Kerana kejujurannya.. beliau bertanya taukey. Tapi, taukey tu kata ambil lah kat u. Mungkin dah rosak.. yang orang tinggalkan.

Dia simpan buat sementara.. dalam hati kecilnya, mungkin orang ni tertinggal. Sebab, memorynya besar. Takkan lah suka-suki je buang cam tue.

So, bila dia balik.. dia cuba bukak memory tersebut mana lah tahu ada hint yang boleh menghubungkan si hamba Allah ini dengan pemiliknya.

Yes! betul sangkaannya. Memory card masih lagi elok.

Ada maklumat pemilik. Dia cuba contact.. ada respond. Tapi, pemiliknya kata tak pe, lah. U guna je lah memory tue.

I singgah sekejap je di kedai tuk makan. Sekarang i dah sampai selatan.

Ok.

Moral of the story : Walau sekecil mana barang yang kita temui dan ia mempunyai nilai.. sila pulangkan kepada tempat yang sepatutnya.

Orang lain tak nampak, tapi Allah SWT dan Malaikat sentiasa ada di bahu kiri kanan kita.

Kita serahkan kepada Allah dan berusaha.

Pada orang lain, mungkin ia murah. Tapi, semurah-murah memory card. Tak de RM20 tak boleh beli jugak kan..(ye ke harga nie? hehehe)

Saya ingat pesan DAO. Untuk dapatkan rezeki yang melimpah ruah.. kita perlu menghargai rezeki yang ada di depan mata walau sekecil-kecil rezeki.

WhatsApp : 019-916 4276 untuk dapat ebook Kisah Motivasi :
Sorry Boss!! Saya Terpaksa Berhenti Kerja ini Sekarang !!
Ebook yang telah mengubah minda saya from nobody to somebody.
Memulangkan barang tercicir juga adalah rezeki. Mengalihkan halangan di tengah jalan pun adalah rezeki. Rezeki itu misteri. Bukan dalam bentuk wang ringgit semata-mata.

Bahagia pun rezeki.

Diberi peluang membuat amal pun rezeki.

InsyaAllah.

Salam Zohor.

Salam Usahawan,
Salam Sayang, Salam Bahagia.

*Sila SHARE jika entry kali ini bermanfaat untuk saudara-mara dan jugak rakan-rakan kita di luar sana. Saya doakan anda Kaya, Bahagia dan Berjaya Dunia/Akhirat.

"Think Positive & Keep Smiling, Home Sweet Home."
Ingin menjana pendapatan 3, 4, 5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah? 
Hubungi Cinta Hati SMS
019-916 4276 [ Call, SMS, WhatsApp, Telegram ]
sakinahmatsaid@gmail.com

Apa Komen Anda

Google+ Followers

 

Copyright

Penulisan di blog ini adalah pendapat peribadi penulis. Dilarang menyalin tanpa kebenaran penulis melainkan untuk penyebaran ilmu yang bermanfaat.

Disclaimer

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Kepakaran Saya:

Memberi khidmat kesihatan menyeluruh berasaskan amalan produk semulajadi, selamat & halal dengan keizinan Allah SWT. Setiap langganan vitamin dari kami, anda layak mendapat :-
- Jadual Makan Vitamin
- Konsultansi Percuma berterusan
- Jemputan ke group facebook exclusive
- Peluang menjana income dengan Shaklee
Whatsapp/ Telegram :- 019-916 4276
Emel : sakinahmatsaid@gmail.com

Rakan Blog

Disediakan oleh Zulfa Technologies. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my atau di FB Page kami: fb.com/zulfa.com.my
 
Prepared by Zulfa Technologies