Social Icons

Monday, 22 August 2016

BILA GADIS TIMUR BERKAIN BATIK

Assalamualaikum wbt..

Saya mendoakan semoga anda semua sihat, kaya, bahagia dan berjaya disamping keluarga tercinta.

KISAH KAIN BATIK

Dulu-dulu saya pelik kenapa lah anak gadis atau lebih tepat lagi gadis kampung terkenal dengan kain batik?

Gadis bandar tak reti pakai kain batik, betul ke?

Pada saya, sama je. Tak beza pun.

Cuma yang beza adalah budaya. Dari kain batik lah kita boleh lihat budaya hidup gadis dan keluarga gadis tersebut.

Orang kampung pun ada yang tak reti berkain batik, taw.

Ha' Orang bandar ada je yang pandai berkain batik.

Apa yang special dengan kain batik nie?

Hurmm..

Bila dah pakai. Dah rembat kain batik emak (kihkihkih).. Baru tahu yang kain batik ni, agak terseksa perutku nak bernafas selepas makan. Hahaha..

Jalan pun sopan je. Tak leh nak langkah panjang, nak langkau anak tangga bebanyak.

So, conclusionnya Kain batik ni lambang kesopanan wanita timur terutama kita yang bergelar wanita.

Setiap rumah wajib ada kain batik at least 1-2 helai.

Nak diet pun bagus pakai kain batik nie. Cam ada 1 Signal "Berhenti makan, berhenti makan sekarang.. Perut dah buncit. Kain dah ketat!"

Hahaha..

Ok, sekian ulasan pasal kain batik.

Mode : Rembat kain batik emak... Satu bakul penuh. Berhelai-helai. Alhamdulillah.. Hasil hadiah orang kat emak. Selama ni, emak pakai sorang-sorang je. Tak bergerak. Terlipat elok je.

Rembat sebab rupa & designnya sangat cantik. Kainnya pun sejuk.

Kisah Bila Gadis Timur Berkain Batik.

Salam Sayang, Salam Bahagia.

Salam Sihat, Salam Ceria.

"Think Positive & Keep Smiling, Home Sweet Home."
Ingin menjana pendapatan 3, 4, 5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah? 
Hubungi Cinta Hati SMS
019-916 4276 [ Call, SMS, WhatsApp, Telegram ]
sakinahmatsaid@gmail.com

Apa Komen Anda

Google+ Followers

 

Copyright

Penulisan di blog ini adalah pendapat peribadi penulis. Dilarang menyalin tanpa kebenaran penulis melainkan untuk penyebaran ilmu yang bermanfaat.

Disclaimer

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Kepakaran Saya:

Memberi khidmat kesihatan menyeluruh berasaskan amalan produk semulajadi, selamat & halal dengan keizinan Allah SWT. Setiap langganan vitamin dari kami, anda layak mendapat :-
- Jadual Makan Vitamin
- Konsultansi Percuma berterusan
- Jemputan ke group facebook exclusive
- Peluang menjana income dengan Shaklee
Whatsapp/ Telegram :- 019-916 4276
Emel : sakinahmatsaid@gmail.com

Rakan Blog

Disediakan oleh Zulfa Technologies. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my atau di FB Page kami: fb.com/zulfa.com.my
 
Prepared by Zulfa Technologies