Social Icons

Wednesday, 31 August 2016

OSTEMATRIX BANTU MASALAH SEMBELIT, SAKIT BELAKANG, SENDI DAN PMS WANITA

Assalamualaikum dan salam merdeka buat semua rakyat Malaysia walau di mana jua anda berada.

Saya doakan semoga anda semua sihat sejahtera dan berbahagia sentiasa bersama keluarga tersayang.

kita semua dimasukkan ke dalam syurga tanpa dihisab.

OSTEMATRIX BANTU MASALAH SEMBELIT, SAKIT BELAKANG, SENDI  DAN PMS WANITA

Masalah sakit-sakit sendi, sakit belakang, PMS, sembelit biasanya dialami oleh golongan wanita.

Yang mana average umur bermula 25 tahun dan ke atas.

Sebab, diperingkat ini kalsium dan magnesium mula alami penyusutan dalam badan bergantung kepada aktiviti dan persekitaran setiap individu.

Terutamanya ibu-ibu yang melahirkan dan wanita yang bekerja kuat.

Bayangkan si ibu yang sedang sarat mengandung, mereka membawa beban bayi dalam perut. Mereka berkongsi zat dan mineral yang diambil dalam diet harian. Semua nya berkongsi.

Kadang kita selalu dengar kawan wanita mengadu sakit-sakit belakang, lenguh-lenguh selepas balik kerja. Penat kemas rumah yang bersepah macam tongkang pecah.

Tak larat nak bawak diri dengan perut memboyot.

Kecian, kan.

Begitu besar pengorbanan seorang wanita yang bergelar ibu. Besar pengorbanan emak kita menjaga dan melahirkan kita.



Di saat melahirkan pulak, tulang punggung, tulang belakang kena kuat. Kalau tak kuat, nanti kena inject dan macam-macam yang memberi kesan kepada si ibu.


Pastu, dah bersalin.. berpantang. Masa ni, pun kalsium akan semakin menyusut kalau tak amalkan makanan seimbang dan berkhasiat. Huhuhu..

Mostly, wanita mengandung dan bersalin akan mengalami sembelit yang teruk jugak.

Bukan mereka je. Si gadis yang senggugut pun tidak berkecuali.



Apatah lagi ibu-ibu kita yang dah meningkat usianya.

So, sesiapa yang ada masalah ni.. boleh amalkan Ostematrix yang kaya dengan Kalsium + Magnesium.

Ostematrix Shaklee bukan sekadar Kalsium

Kalsium sangat penting untuk kesihatan tulang, otot, ligamen, manakala Magnesium perlu untuk penyerapan Kalsium ke dalam tulang, dengan mencegah pembentukan kalsium dalam tisu-tisu lembut dan sendi-sendi.

Kebanyakan orang, mengambil terlalu banyak Kalsium tapi tidak cukup Magnesium!!

Jangan ingat kita dah cukup bagus ambil kalsium yang banyak, ye.

Tak guna ambil Kalsium tapi ianya tak diserap masuk ke dalam tulang.

Sebab itulah Ostematrix menggabungkan Kalsium + Magnesium untuk penyerapan terbaik!

Jom jaga tulang kita dari sekarang!

Sayangi diri anda untuk kehidupan yang lebih baik dan berkualiti.



Sekian, wassalam.
Salam Sayang, Salam Bahagia.
"Think Positive & Keep Smiling, Home Sweet Home."
Ingin menjana pendapatan 3, 4, 5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah? 
Hubungi Cinta Hati SMS
019-916 4276 [ Call, SMS, WhatsApp, Telegram ]
sakinahmatsaid@gmail.com

Apa Komen Anda

Google+ Followers

 

Copyright

Penulisan di blog ini adalah pendapat peribadi penulis. Dilarang menyalin tanpa kebenaran penulis melainkan untuk penyebaran ilmu yang bermanfaat.

Disclaimer

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Kepakaran Saya:

Memberi khidmat kesihatan menyeluruh berasaskan amalan produk semulajadi, selamat & halal dengan keizinan Allah SWT. Setiap langganan vitamin dari kami, anda layak mendapat :-
- Jadual Makan Vitamin
- Konsultansi Percuma berterusan
- Jemputan ke group facebook exclusive
- Peluang menjana income dengan Shaklee
Whatsapp/ Telegram :- 019-916 4276
Emel : sakinahmatsaid@gmail.com

Rakan Blog

Disediakan oleh Zulfa Technologies. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my atau di FB Page kami: fb.com/zulfa.com.my
 
Prepared by Zulfa Technologies