Social Icons

Sunday, 21 August 2016

MENYAMBAL BELIMBING VERSION ORANG BUJANG

Assalamualaikum dan selamat petang.

Petang ni, Kinah nak settle kan kerja yang tertangguh beberapa hari dah.

RESEPI SAMBAL VERSION ORANG BUJANG

Permintaan sambal hitam belimbing dari dapur bujang oleh my mom.

Kinah senang je. Cincang-cincang. Pastu, campak dalam pengisar. Kita blend bagi hancur lumat.

Kinah kurang rajin nak melesung. Hehehe.

Ini resepi express orang bujang namanya (Details resepi boleh baca di sini). Belimbing dah siap masak.

Kita campak-campak je lah semua + kicap.

10 minit, Ta daa !!

Siap! Sambal hitam orang bujang version Sakinah.

Ni, lah rupa sambalnya. Warna memang hitam. Ready for delivery.

Untuk dihantar kepada tuan tanah (belimbing petik dari pokok).

Ok. Selamat merasa dan jangan lupa makan Phytocol-ST ye untuk tapis kolestrol jahat.

Ini 4 langkah untuk menjaga jantung kita. Phytocol-ST berfungsi untuk mencegah kolestrol jahat.

Terlebih kolestrol pun tak elok. Nanti macam-macam penyakit singgah.

Dah tu, tak yah lah makan?

Makan je lah. Selera dan ke ter inginan tak boleh ditahan. Nanti kempunan. Huhuhu..

Sambal tak bersalah. Yang bersalahnya cara kita makan. Makan tak hengat donia.

Kesimpulannya, boleh order Phytocol-ST dengan Kinah.

Mencegah lebih baik. Kalau dah ada kolestrol kena lah turunkan dengan Omega Guard.
Haa.. Belimbing ni, ada letak bilis. Bilis kolestrol agak tinggi lah jugak.
Belum selak satu-satu lagi pasal bahan-bahan lain. Huhuhu..
CoQHealth + Vivix.

Makan bersederhana tidak kira apa jenis makanan.

Yang tengah diet.. elakkan lah. Kalau tak dapat elak jugak. Phytocol-ST kan ada. Hehehe.

sakinah : 019-9164276.

Sekian, wassalam.
Salam Sayang, Salam Sihat.


"Think Positive & Keep Smiling, Home Sweet Home."
Ingin menjana pendapatan 3, 4, 5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah? 
Hubungi Cinta Hati SMS
019-916 4276 [ Call, SMS, WhatsApp, Telegram ]
sakinahmatsaid@gmail.com

Apa Komen Anda

Google+ Followers

 

Copyright

Penulisan di blog ini adalah pendapat peribadi penulis. Dilarang menyalin tanpa kebenaran penulis melainkan untuk penyebaran ilmu yang bermanfaat.

Disclaimer

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Kepakaran Saya:

Memberi khidmat kesihatan menyeluruh berasaskan amalan produk semulajadi, selamat & halal dengan keizinan Allah SWT. Setiap langganan vitamin dari kami, anda layak mendapat :-
- Jadual Makan Vitamin
- Konsultansi Percuma berterusan
- Jemputan ke group facebook exclusive
- Peluang menjana income dengan Shaklee
Whatsapp/ Telegram :- 019-916 4276
Emel : sakinahmatsaid@gmail.com

Rakan Blog

Disediakan oleh Zulfa Technologies. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my atau di FB Page kami: fb.com/zulfa.com.my
 
Prepared by Zulfa Technologies