Social Icons

Monday, 29 August 2016

TIPS BUSINESS : MEMILIH NAMA COMPANY, PRODUK & WEBSITE

Assalamualaikum dan Salam Bahagia.

Saya doakan semoga pembaca blog sakinahms.blogspot.my sentiasa berada dalam keadaan sihat dan ceria selalu di samping keluarga tercinta.

Kita semua dimasukkan ke dalam syurga tanpa dihisab.

Hari ni saya nak kongsikan sedikit Tips Business bagaimana kita ingin berikan nama yang terbaik untuk company, produk dan website oleh Mentor Dr. Azizan Osman (DAO) dalam satu sessi program MMM coaching setahun yang lalu.

Dengar macam simple, tapi dari nama ni lah kita meletakkan siapa kita di mata public, of course yang lebih utama bakal pelanggan kita kan. Senang citer, keywords nya adalah BRAND kita.

Cam mana nak beri nama?

Dalam coaching tersebut, kata DAO.. pastikan nama company, produk dan website kita mudah nak disebut, diingati dan maksimum bunyinya 3 suku kata sahaja.

Contoh company : Petronas, Shell, Caltex, Shaklee, Ayamas, Papa Rich dan Richwoks.

Contoh produk : Colgate, Nutriwhite, Bio-Essence, Safi, Shaklee, Kotex, dan SK-II.

Contoh website : mytaxi.com, citylink.com, gdex.com, utusan.com, jobstreet.com dan sakinah.com.

Ni, saya just sebut secara random.

Sila analisa.

Betul ke betul apa yang DAO cakap.

Mudah nak sebut dan ingat kan. Dah terkenal pun nama-nama ni semua.

Ok.

InsyaAllah banyak lagi tips business yang akan saya kongsikan di sini untuk manfaat bersama dunia akhirat.

Sekian, wassalam.
Salam Sayang, Salam Bahagia.

"Think Positive & Keep Smiling, Home Sweet Home."
Ingin menjana pendapatan 3, 4, 5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah? 
Hubungi Miss Sakinah
019-916 4276 [ Call, SMS, WhatsApp, Telegram ]
sakinahmatsaid@gmail.com

Apa Komen Anda

Google+ Followers

 

Copyright

Penulisan di blog ini adalah pendapat peribadi penulis. Dilarang menyalin tanpa kebenaran penulis melainkan untuk penyebaran ilmu yang bermanfaat.

Disclaimer

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Kepakaran Saya:

Memberi khidmat kesihatan menyeluruh berasaskan amalan produk semulajadi, selamat & halal dengan keizinan Allah SWT. Setiap langganan vitamin dari kami, anda layak mendapat :-
- Jadual Makan Vitamin
- Konsultansi Percuma berterusan
- Jemputan ke group facebook exclusive
- Peluang menjana income dengan Shaklee
Whatsapp/ Telegram :- 019-916 4276
Emel : sakinahmatsaid@gmail.com

Rakan Blog

Disediakan oleh Zulfa Technologies. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my atau di FB Page kami: fb.com/zulfa.com.my
 
Prepared by Zulfa Technologies