Social Icons

Tuesday, 30 August 2016

BILA OTAK BERFIKIR, CAM MANA YE? CAM TU KE?

Foto pinjam dengan mr. google. Hehehe.
Assalamualaikum, selamat pagi.

Di luar sana hujan lebat mencurah-curah tika ini. Guruh mula memberi isyarat. Namun ku gagahkan sedikit sahaja lagi nie.

Ok.

Saya mendoakan semoga anda semua sihat sejahtera dan berbahagia selalu di samping keluarga tercinta.

kita semua dimasukkan ke dalam syurga tanpa dihisab. InsyaAllah..

BILA AKAL BERFIKIR, CAM MANA YE? CAM TU KE?

"Aku berjalan meninjau ke luar tingkap,

Aku perhatikan pembangunan di sana sini,

Hotel bercambah-cambah.

Dari serendah-rendah harga kepada setinggi-tinggi harga.

Aku berfikir,

Bagaimana mereka boleh bertahan dan mampu bertahan mengekalkan nama.

Tak de apa lah yang pelik.. "SwissGarden, kan. Dah establish. Bukan setahun dua usaha mereka."

Menarik jugak hotel baru nie. 
Ok.

TAPI....

Cam mana pulak project-project yang sedang membangun disekelilingnya?

Hotel mewah, yang tak ku kenali namanya. Mencuba nasib. Sedangkan dah banyak hotel, resort kat sini.

Hurm..

Mesti lah banyak permintaan, sebab itu bangunan baru dibina.

Bukan kecil, bukan sedikit biliknya.

Bertingkat-tingkat. Berblok-blok.

Ini semua mesti Marketing dorang power. Masakan lah dorang berani buka cawangan di sana-sini.

So, moral yang aku dapat..

Usah takut untuk berniaga. Rezeki Allah itu luas. Pastikan diri kita berilmu. Tiada ilmu tuntut lah ilmu dari mereka yang telah berjaya.

Takkan hari ni, kau baru mula nak berniaga, terus untung berganda-ganda.

Melainkan memang kita dah persiapkan diri dengan ilmu yang dipinjamkan dari Mentor dalam bidang tersebut.

Selamat berniaga kepada semua, bisnesman/woman di luar sana.

Sekian, wassalam.
Salam Sayang, Salam Bahagia.

"Think Positive & Keep Smiling, Home Sweet Home."
Ingin menjana pendapatan 3, 4, 5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah? 
Hubungi Cinta Hati SMS
019-916 4276 [ Call, SMS, WhatsApp, Telegram ]
sakinahmatsaid@gmail.com

Apa Komen Anda

Google+ Followers

 

Copyright

Penulisan di blog ini adalah pendapat peribadi penulis. Dilarang menyalin tanpa kebenaran penulis melainkan untuk penyebaran ilmu yang bermanfaat.

Disclaimer

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Kepakaran Saya:

Memberi khidmat kesihatan menyeluruh berasaskan amalan produk semulajadi, selamat & halal dengan keizinan Allah SWT. Setiap langganan vitamin dari kami, anda layak mendapat :-
- Jadual Makan Vitamin
- Konsultansi Percuma berterusan
- Jemputan ke group facebook exclusive
- Peluang menjana income dengan Shaklee
Whatsapp/ Telegram :- 019-916 4276
Emel : sakinahmatsaid@gmail.com

Rakan Blog

Disediakan oleh Zulfa Technologies. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my atau di FB Page kami: fb.com/zulfa.com.my
 
Prepared by Zulfa Technologies