Social Icons

Friday, 6 February 2015

1001 IMPIAN MENUJU 1 MATLAMAT

Assalamualaikum wbt..

SMS doakan anda semua berjaya mencapai Impian masing-masing walau dimana sahabat berada.

Setiap hari, SMS melihat dan membayangkan 1001 Impian yang SMS tulis.

Mentor SMS selalu cakap.. kalau nak berjaya, kita perlu Tulis Impian, Tulis Impian.. Tulis dan Tulis.

Memang benar-benar terbukti dan berkesan. Satu demi satu impian SMS tercapai. Alhamdulillah..

Tak percaya tak pe. Buat, je :-)

INDAHNYA 1001 IMPIAN MEREKA

Setiap antara kita pasti mempunyai impian, kanTipulah, tak de impian.

Paling kurang.. Mesti semua orang berimpian untuk mempunyai kehidupan yang lebih baik berbanding semalam dan hari ini.

Kalau anda seorang pelajar IPT.. Mesti anda nak capai pointer yang cemerlang dalam kursus yang diambil, kan?

Paling kurang, nak CGPA 4.0.

Wow..!! Ini bukan paling kurang dah.. Tapi, terlebih dah. Hehehe..

Kalau anda seorang seorang pekerja.. mesti, anda nak ada kenaikan gaji dan pangkat, kan?

Kalau anda seorang wanita berkerjaya dan berkahwin.. Mesti, anda nak jadi seorang isteri dan ibu yang sentiasa ada masa bersama anak-anak dan suami, kan?

Bila mereka perlukan sesuatu.. anda mampu memberi tanpa 1001 alasan.

See..??

Setiap orang mempunyai impian (Keinginan).. Tapi, bukan semua orang mampu untuk capai impian tersebut.

Tak salah berimpian sahabat..

Tak salah bermimpi dengan impian yang besar itu..


Kerana mimpi itu percuma. Tiada bayaran pun.

Orang yang tiada Impian.. Mati sebelum Mati. "

Jangan sentap, pulak sahabat. Inilah hakikat hidup yang perlu diterima.

Jika anda tidak mahu mati sebelum mati.. Ayuh!! habiskan bacaan ini. Banyak lagi, SMS nak kongsikan kepada anda yang suka berimpian nie :-)

CAPAILAH IMPIAN ANDA DENGAN HANYA 1 MATLAMAT

Hanya mereka yang ada matlamat sahaja.. layak untuk capai 1001 Impian taw, sahabat.

Alaa.. mana aci.

Aci tak aci.. Aci kat India je. Hehehe.

Jangan marah.. gurau-gurau di petang hari. Hidup nie.. tak perlu stress!

Kita perlu enjoy apa yang kita buat. Baru lah mudah untuk capai impian. InsyaAllah :-)

Kalau sahabat nak capai jugak impian tadi.. kenalah tiru dan jadi seperti mereka-mereka yang telah berjaya.

Takkan nak jadi cam orang gagal, kan?

Nanti, terpaksa gagal even tak mahu gagal.

Cam mana? Faham ke Faham?
FREE TO DOWNLOAD!!

Jom! Kita jadikan diri kita seperti orang yang berjaya :

1. Orang berjaya mereka FOCUS kepada 1 MATLAMAT.

Forget
Others
Commitment
Until
Success 

2. Mereka mengjangkakan sesuatu  yang tidak terjangka.

3. Sesuaikan diri dengan apa yang berlaku. Senang cerita, seorang yang FLEXIBLE tapi mengikut pegangan agama masing-masing.

Contohnya : Takkan yang haram nak dijadikan halal, kan? So, perlu bijak menyesuaikan diri.

4. Yang paling penting.. kuasai Minda Separa Sedar.

Cam saya.. saya ada 1 Matlamat. Saya nak berjaya dengan bahagia dalam perniagaan Shaklee yang sedang diusahakan.

Saya nak jadi Master Coordinator sebelum 11 September 2015 sempena tarikh lahir emak yang ke-53.

Dan dengan perniagaan ini jugak, saya dapat capai impian-impian saya. Saya nak bawak emak tunaikan umrah pada bulan Ramadhan tahun ini. InsyaAllah.



Tolong doakan saya ya, sahabat.

Anda adalah sebahagian dari hidup SMS kini. Kerana anda juga.. saya masih menjadi penulis setia blog Cinta Hati Sakinah yang merupakan salah satu daripada Impian saya.



SMS sentiasa mendoakan anda semua kaya dan bahagia dunia dan akhirat. Mari kita sama-sama aminkan doa, ini :-)

Thanks for reading.

Sila LIKE dan SHARE sekiranya, anda rasa ia bermanfaat kepada rakan-rakan atau saudara-mara di luar sana.

Sekian, wassalam,
Salam Sayang, Salam Bahagia.


"Think Positive & Keep Smiling, Home Sweet Home."
Ingin menjana pendapatan 3, 4, 5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah? 
Hubungi Cinta Hati SMS 

019-916 4276 [ Call, SMS, WhatsApp, Telegram ]
sakinahmatsaid@gmail.com
FB : Sakinah Mat Said

Apa Komen Anda

Google+ Followers

 

Copyright

Penulisan di blog ini adalah pendapat peribadi penulis. Dilarang menyalin tanpa kebenaran penulis melainkan untuk penyebaran ilmu yang bermanfaat.

Disclaimer

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Kepakaran Saya:

Memberi khidmat kesihatan menyeluruh berasaskan amalan produk semulajadi, selamat & halal dengan keizinan Allah SWT. Setiap langganan vitamin dari kami, anda layak mendapat :-
- Jadual Makan Vitamin
- Konsultansi Percuma berterusan
- Jemputan ke group facebook exclusive
- Peluang menjana income dengan Shaklee
Whatsapp/ Telegram :- 019-916 4276
Emel : sakinahmatsaid@gmail.com

Rakan Blog

Disediakan oleh Zulfa Technologies. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my atau di FB Page kami: fb.com/zulfa.com.my
 
Prepared by Zulfa Technologies