Social Icons

Saturday, 28 February 2015

SORRY.. I TERPAKSA TERMINATE YOU !!

Assalamualaikum wbt..

SMS doakan anda semua sentiasa sihat walafiat dan dipermudahkan segala urusan oleh Allah SWT untuk hari ini. InsyaAllah.

Saya ada seorang kenalan mengadu mengenai masalah abang kandungnya.

Kecian, dia. Huhuhu..

ISTERI RISAU SUAMI TAK MAHU MAKAN

Ini, kisah melibatkan isteri (Kak Rina), si suami (Abang Long) dan si adik (Shasha) kepada suami.

Kak Rina dan Shasha bukan nama sebenar, taw.

Satu hari tue, Kak Rina ada mengadu kepada Shasha mengenai masalah suaminya kepada si adik.

"Kak Rina, risaulah dik. Lately, abang long kurang makan. Puas akak pujuk makan, dia tak mahu. Dia kata dah kenyang. Bila akak tanya, ada masalah ke? Dia cakap, tak de lah. Dia ok, je.

Akak dah lama hidup dengan dia dik. Akak tahu, cam mana berseleranya abang long tue makan bila akak masak. Nak nak, kalau makanan kegemaran dia. Menambah-nambah dia makan.

Akak selalu masak lebih, sebab tahu dia suka makan.

Tapi, sekarang akak risau dan pelik. Bila ajak makan, dia cakap dah kenyang. Kalau makan pun, jamah cikit je. Dia sakit, ke?

Ke dia ada pasang lain, dik. Dia selalu overtime. Betul, ke? Huhuhu.."

Keciannya, Kak Rina.

See.. Kak Rina dah fikir lain. Orang pompuan nie, mudah sensitif. Sebab tue, dia concern.

ADIK MERISIK ABANG LONG

Pastu, kan.. Si Shasha nie, pi lah merisik khabar si abangnya. Risau jugak, bila kakak iparnya mengadu.

Dorang pun dah lama tak berjumpa adik-beradik. Masing-masing sibuk dengan dunia sendiri.

Perbualan Abang Long dan Shasha:

Abang Long, ni adik nak tanya. Abang Long ada masalah ke? Kak Rina, ada mengadu pasal abang. Dia risau..

Katanya, abang tak mahu makan kat rumah. kalau makan pun, makan sikit je.

Abang sakit ke? Cuba share dengan adik.

15 minit, selepas dipujuk oleh adiknya, Shasha.

Abang Long dengan muka muram, terpaksa bercerita. Sebab, antara dorang memang sangat rapat dan tiada rahsia. Seperti isi dengan kuku.

Abang Long nak diet dik. Tengoklah, 1 pax abang nie. Kalau 6 pack, tak pe. Ni, boroi..


Wow! Tingginya Kolestrol.
Abang kena kurus jugak dik.. Kalau tak, boss nak terminate Along. Company, keluar peraturan baru.. Mana-mana pekerja yang Obesiti cam abang dan tak fit akan disingkirkan. Walaupun, pengalaman bertahun-tahun.

Huhuhu..

Along duk runsing.. tak tahu, nak cakap cam mana kat Kak Rina. Dia suka masak sedap-sedap. Along pernah cakap nak diet. Tapi, tak gitaw lah pasal akan dibuang kerja.

Tolong, along dik.. Along dah cuba, tapi tak berjaya kurus. Dah sebulan, along cuba. Along sibuk.. Along jarang-jarang makan. Dengan harapan untuk kurus.

Tak de, hasil pun. Along tak berani lah nak ambil pil-pil kurus. Nanti, memudaratkan pulak.

Shasha :

Tak pe, Along.. Kebetulan, kawan Shasha ada buat satu program kurus dan sihat. Adik pun, ada bawak ebook dia dalam beg nie. Memang rezeki abang, lah.

Nah! try baca nie dulu. Shasha bagi ebook Now Everyone Can Kurus (NECK) kepada Alongnya.


PERCUMA
Klik
DI SINI untuk download.
k, lah sahabat. Sampai di sini, dulu. Mudah-mudahan Along Shasha mendapat sesuatu dari ebook di atas tadi.

Pesan saya, kepada suami-suami di luar sana. Jika anda ingin kurus mahupun diet. Berterus-teranglah dengan pasangan anda. Saya percaya, seorang isteri yang baik dan solehah.. pasti menyokong niat anda untuk kurus dan sihat.

Tiada isteri mahupun wanita yang ingin melihat pasangannya bermasalah mahupun jatuh sakit.

Ada bagus jugak, peraturan yang dikeluarkan oleh syarikat tue. Pekerja-pekerja perlu kurus supaya mereka mengamalkan gaya hidup yang lebih sihat dan tak perlu menempah tiket ke wad atau mana-mana pusat rawatan lagi.

Jika ini, berlaku.. ia akan merugikan pihak syarikat dan membebankan si individu itu sendiri. Si Individu tersebut terpaksa berbelanja besar untuk setiap rawatan penyakit pada hari ini yang semakin mahal.

Betul, ke mahal? 

Iye, sahabat. Rawatan setiap bulan memang tinggi bergantung kepada keadaan pesakit. 

So, conclusi nya.. sayang diri, sayang keluarga.. Jangan biarkan diri anda sakit kerana kesilapan sendiri.

Sila SHARE, jika anda rasa entry ini bermanfaat. Semoga dengan sedikit perkongsian ini, dapat membantu lebih ramai suami-suami di luar sana yang nak kurus dengan mudah.

SMS doakan anda semua, sentiasa sihat dan ceria serta bahagia hidup di dunia dan akhirat. 

InsyaAllah.

Sekian, wassalam,
Salam Sayang, Salam Bahagia.

"Think Positive & Keep Smiling, Home Sweet Home."
~Now Everyone Can Kurus~
019-916 4276 [ Call, SMS, WhatsApp, Telegram ]
sakinahmatsaid@gmail.com

Apa Komen Anda

Google+ Followers

 

Copyright

Penulisan di blog ini adalah pendapat peribadi penulis. Dilarang menyalin tanpa kebenaran penulis melainkan untuk penyebaran ilmu yang bermanfaat.

Disclaimer

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Kepakaran Saya:

Memberi khidmat kesihatan menyeluruh berasaskan amalan produk semulajadi, selamat & halal dengan keizinan Allah SWT. Setiap langganan vitamin dari kami, anda layak mendapat :-
- Jadual Makan Vitamin
- Konsultansi Percuma berterusan
- Jemputan ke group facebook exclusive
- Peluang menjana income dengan Shaklee
Whatsapp/ Telegram :- 019-916 4276
Emel : sakinahmatsaid@gmail.com

Rakan Blog

Disediakan oleh Zulfa Technologies. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my atau di FB Page kami: fb.com/zulfa.com.my
 
Prepared by Zulfa Technologies