Social Icons

Friday, 27 February 2015

PANDANGAN PAKAR PERNIAGAAN DR. AZIZAN OSMAN (DAO) TENTANG CARA KURUS DAN SIHAT YANG BETUL

Assalamuaalaikum dan selamat pagi, Malaysia.

Cam mana anda hari ini?

SMS doakan sahabat semua, baik-baik dan sihat-sihat sentiasa bersama keluarga tersayang di hari jumaat yang serba indah ini :-)

Dah bersarapan?

Haa.. jangan ngelat! Wajib ambil sarapan taw, kalau anda nak kurus dan sihat. Percayalah, skip sarapan mengundang pelbagai penyakit yang tidak diingini seperti Obesiti.

Nak, ke? SMS dah serik.. Cukuplah, dua kali bam bam (Trauma gemuk dua kali).

APA KATA DR. AZIZAN OSMAN (DAO)

Siapa yang ada masalah kegemukkan yang melampau.. Nak bawak diri pun, tak larat. Malas nak bergerak... kalau boleh, nak statik je. Huhuhu..

Kalau boleh, lagi kan.. nak orang lain, tolong buatkan semua benda. Bukan, tak boleh buat. Tapi, MALAS nak bergerak. Tahu nak untung saja. Tahu nak indah-indah je. 

Jangan jadikan diri anda, seperti badak sumbu yang suka berendam dalam air. Rasa selesa dengan apa yang sedia ada.

Selesalah, sangat.. kalau cam nie, lah. Memang susah nak berjaya. Sebab, dah malas bergerak.. cam mana nak buat kerja.

Cam mana, kejayaan akan datang tanpa tindakan dan usaha.

Mohon jangan terasa, ya.. 

Fikir-fikirkan dan renung-renungkan seminit.

*
*
*

*
*
*
*
*
*
*

Cam, mana? Dah, muhasabah diri..

Semalam kan, DAO ada kongsikan pandangan kepada peniaga-peniaga produk kurus di status facebooknya.

Kepada sesiapa yang belum kenal DAO nie.. Beliau, adalah seorang Pakar perniagaan terkenal negara dan juga di peringkat antarabangsa. Sudah ramai usahawan-usahawan berjaya yang dilahirkan oleh beliau melalui seminar-seminarnya yang hebat.

Apa pandangan beliau?

Jom! kita tengok dan baca screenshot di bawah:

Saya tak tahu.. formula apa yang DAO guna. Cuma yang pasti, halatuju kitorang sama. Mahu Kurus dan sihat.Jangan pulak, jadi seperti ketam mengajar anaknya berjalan. Hehehe.
Amacam, tercabar dan sentap tak?

Hahaha.. kalau sentap! maknanya, anda pun perlu lakukan sesuatu.

Nasihat, saya sebagai seorang usahawan.. turunkan berat badan anda terlebih dahulu. Barulah, orang akan percaya benar atau sebaliknya.

Alhamdulillah dengan, Formula Mudah Mesti Kurus.. Saya berjaya turunkn berat badan dari BMI 30.7 kepada 24.6 (Berat 70kg kepada 56kg) tanpa perlu berlapar dengan adanya ilmu dan mentor.

FORMULA KURUS SAKINAH
(DOWNLOAD SEKARANG)
Tapi, saya masih belum selesa dengan body sekarang. Masih banyak perkara yang harus dilakukan.

Doakan DAO, saya dan rakan-rakan semua berjaya kurus dengan sihat. insyaAllah..

Actually, DAO adalah salah seorang mentor yang menjadi rujukan saya selain dari Master MariaFirdaus, Irfan Khairi dan ramai lagi.

So, sesiapa yang nak kurus tue.. nak cari supplement, carilah dari orang yang betul. Takkan nak beli dari orang yang gemuk pulak. Itu dah satu penganaiyaan namanya. Kalau betul-betul boleh kurus.. kenapa dia tak kurus. Hehehe..

Peringatan bersama.

K, cukup sampai sini dulu lah ya :-)

Sehingga kita, bertemu lagi di lain cerita.

Sila SHARE, jika anda rasa entry ini bermanfaat. Semoga dengan sedikit perkongsian ini, dapat membantu lebih ramai mereka di luar sana yang sedang berusaha untuk kuruskan badan.

SMS doakan anda semua, sentiasa dikurniakan kesihatan dan kebahagiaan serta kekayaan di dunia dan akhirat. 

InsyaAllah.

Sekian, wassalam,
Salam Sayang, Salam Bahagia.

"Think Positive & Keep Smiling, Home Sweet Home."
~Now Everyone Can Kurus~
019-916 4276 [ Call, SMS, WhatsApp, Telegram ]
sakinahmatsaid@gmail.com

Apa Komen Anda

Google+ Followers

 

Copyright

Penulisan di blog ini adalah pendapat peribadi penulis. Dilarang menyalin tanpa kebenaran penulis melainkan untuk penyebaran ilmu yang bermanfaat.

Disclaimer

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Kepakaran Saya:

Memberi khidmat kesihatan menyeluruh berasaskan amalan produk semulajadi, selamat & halal dengan keizinan Allah SWT. Setiap langganan vitamin dari kami, anda layak mendapat :-
- Jadual Makan Vitamin
- Konsultansi Percuma berterusan
- Jemputan ke group facebook exclusive
- Peluang menjana income dengan Shaklee
Whatsapp/ Telegram :- 019-916 4276
Emel : sakinahmatsaid@gmail.com

Rakan Blog

Disediakan oleh Zulfa Technologies. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my atau di FB Page kami: fb.com/zulfa.com.my
 
Prepared by Zulfa Technologies