Social Icons

Thursday, 26 February 2015

WASPADA!! DENGAN SIMPTOM STROK HABA (PEMBUNUH DALAM DIAM)

Assalamualaikum dan selamat petang, sahabat semua.

SMS doakan anda semua sihat-sihat dan bahagia di samping keluarga tersayang. Aaaminn.

Seminggu dua nie, terasa lain macam je cuaca negara kita, kan?

Panas yang luar biasa.. mungkin, dah nak start musim kemarau agaknya. Sebelum nie, kan musim tengkujuh.

Tapi, kan sahabat.. panas memang terasa sangat-sangat taw.


Hujung minggu baru nie, saya balik Terengganu (ada story kat SINI). Kesan, berjalan dan pergi banyak tempat. Terkena lah jugak selesema sikit. Sebab, saya kurang minum air.

Apa, lagi.. dah kena selesema tue. Cepat-cepatlah tambah dose Vitamin C untuk sistem ketahanan badan supaya tak melarat. Huhuhu.

Semalam keluar rumah, untuk ke bandar. Masya Allah, panasnya terasa kering tekak SMS. Ini, baru panas dunia. Belum panas, akhirat lagi.

Mampu ke, kita terlepas dari panas akhirat. Wallahualam.

STROK HABA

Apakah Strok Haba nie? Jom, baca keratan akhbar Sinar Harian online, di bawah :


Nasihat oleh Kementerian Kesihatan Malaysia kepada orang ramai.

#Besarkan image untuk bacaan lebih jelas.
#Besarkan image untuk bacaan lebih jelas.
Berhati-hati dan berwaspada, ya sahabat. Siapa-siapa ada Performance drink kat rumah tue, leh minum untuk elak dari dihidrasi.

Atlet-atlet suka minum nie.
Malam, nie nak order performance drink lah untuk adik-adik yang suka main panas. Budak-budak, bukannya dorang pedulikan panas terik ke apa. Apa yang dorang taw, main.. dan terus bermain.

PERFORMANCE DRINK (PD) POWER!!

PD cam air Isotonik 100plus. Apa beza PD dengan minuman lain? 

Bezanya adalah kisah disebalik sejarah PD dan bahan-bahannya yang telah melalui pelbagai ujian klinikal. 

PD dihasilkan pada tahun 1980-an oleh Saintis Shaklee dengan kerjasama Universiti Yale untuk bantu projek penerbangan Daedalus (Human-Powered Flight Programme).

Yang mana penerbangan ini, telah mecipta rekod sejarah sebagai penerbangan berkuasa manusia yang terjauh iaitu 72 batu dan rekodnya still bertahan sampai sekarang taw.

Pastu, kan.. PD nie juga telah diminum oleh atlet-atlet sukan di Amerika Syarikat sebagai minuman elektrolit mineral pertama dorang.

Banyak lagi, perkara best pasal PD nie.

Nak ke nak.. tahu? Mestilah, nak tahu lagi kan? Hehehe.

PD direka khusus untuk para angkawasan NASA, Amerika Syarikat. Dan pengembara terkemuka serta atlet-atlet antarabangsa pun memang memilih PD untuk bantu dorang cipta rekod baik dunia dalam kesukanan dan pengembaraan.

Yang uniknya, PD membantu untuk kestabilan bendalir agar tak kekeringan. Ia baik untuk sistem neuromotor (Tindak balas saraf dan otak) Memang elok lah sangat untuk elak dari Strok Haba yang berkaitan dengan saraf otak nie.


Saya memang mendapat ramai feedback dari rakan-rakan customer dan niaga, yang menyatakan PD banyak membantu dorang dan juga anak-anak bersukan dan memberi tenaga untuk berpuasa sepanjang hari.

Alhamdulillah.

Ini lah dulu, serba sedikit mengenai PD dan juga Strok Haba.

So, kepada semua sahabat.. berhati-hati dengan aktiviti dan cuaca sekarang nie. Kalau boleh, elakkan dari beraktiviti riadah di luar buat sementara waktu.

Boleh lah SHARE kepada rakan-rakan sahabat, sekiranya merasakan entry ini bermanfaat dan membantu mereka.

Mudah-mudahan, dengan 1 SHARE daripada anda mampu menyelamatkan nyawa rakan kita dari terdedah kepada Strok Haba.

Sama-samalah kita berusaha dan berkongsi ilmu untuk manfaat orang ramai. InsyaAllah.

SMS doakan anda semua, sentiasa dikurniakan kesihatan dan kebahagiaan oleh Allah SWT di dunia dan akhirat. 

Sekian, wassalam,
Salam Sayang, Salam Bahagia.

"Think Positive & Keep Smiling, Home Sweet Home."
~Now Everyone Can Kurus~
019-916 4276 [ Call, SMS, WhatsApp, Telegram ]
sakinahmatsaid@gmail.com

Apa Komen Anda

Google+ Followers

 

Copyright

Penulisan di blog ini adalah pendapat peribadi penulis. Dilarang menyalin tanpa kebenaran penulis melainkan untuk penyebaran ilmu yang bermanfaat.

Disclaimer

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Kepakaran Saya:

Memberi khidmat kesihatan menyeluruh berasaskan amalan produk semulajadi, selamat & halal dengan keizinan Allah SWT. Setiap langganan vitamin dari kami, anda layak mendapat :-
- Jadual Makan Vitamin
- Konsultansi Percuma berterusan
- Jemputan ke group facebook exclusive
- Peluang menjana income dengan Shaklee
Whatsapp/ Telegram :- 019-916 4276
Emel : sakinahmatsaid@gmail.com

Rakan Blog

Disediakan oleh Zulfa Technologies. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my atau di FB Page kami: fb.com/zulfa.com.my
 
Prepared by Zulfa Technologies