Social Icons

Thursday, 3 May 2018

KENAPA MASIH SETIA JOIN PROJEK BUAT DUIT ?

Assalamualaikum dan selamat pagi.

Anda sedang buat apa tu?

Dah punch in? Ke Thumb In sekarang. Atau ada yang lebih canggih lagi.

Kinah sendiri pun tak tahu dah, sebab dah 5 tahun tak bekerja ni.

Sibuk mencari rezeki arah lain.

Dedulu, punch in. punch out sangat-sangat saya jaga. KPI kata kan.

Berusaha tak merah. MC bila dah paling tahap teruk lah sangat sakitnya.

Pi kerja terkejar-kejar lah. Masa tu bukan ada anak pun lagi. Bujang.

Tapi, terkejar-kejar.

Kenapa?

Dekat-dekat jam 8 ramai tengah Q nak punch. Nasib lah ko, disebabkan Q jadi merah.

Perasaan masa tu, tak dapat nak bayangkan kalau seminit lagi jam tu nak bertukar 8.00am.

Masuk je kad nama kita.

Tit ! Tit ! Tit ! Tit ! Berdebar.

Fuh!! selamat 7.59am.

Keluar je kad, jam 8.00am.

Teruuk nya Kinah kan. Ada ke masih macam Kinah ni?

Dedulu mind set jam 8 kena masuk ofis. 15 minit lagi dah start enjin kereta. Nasib baik ofis sejengkal je.

Kalau terlebih rajin, setengah jam dah punch in. Pastu, keluar semula pi cari breakfast. Masuk ofis sebelum jam 8.

Tapi, relax santai lah. Dah punch in.

Teruknya Kinah dulu.

Ni, kalau ex-bos baca. Kantoi apa Kinah buat dulu-dulu. Kihkihkih.

Then, punch out Kinah tak kisah. Sebab memang hari-hari Kinah balik lewat. Walau masa kerja dibayar sampai jam 5.00pm sahaja.

Kerja tak pernah habis. Satu projek demi satu projek.

Meeting boleh dikatakan hari-hari.

Tinggal kenangan dengan dorang. Picture beribu-ribu semua berkubur hilang.
Nak maghrib baru keluar ofis.

Orang lain dah cabut awal lagi.

Bergelap je.

Ofis kerja lama.
Selalu jumpa dengan pak cik guard je lah orang terakhir kat ofis tue.

Betapa Kinah dulu sangat menjaga performance di tempat kerja. Mengelak dari membuat atau mencari masalah.

Endingnya apa?

Orang tak pandang pun.

Sebab mind set Kinah bekerja untuk orang. Ye mencari rezeki niat untuk emak ayah adik kat kampung.

Tapi, Kinah lupa yang memberi rezeki tu adalah Allah SWT. DIA sedang menilai dan melihat setiap tindak-tanduk Kinah.

Waktu solat tak consistent. Kadang, awal kadang lewat di hujung waktu. Mendahulukan kerja dari tangungjawab kepada Allah.

Setiap hari jugak boleh dikatakan Kinah dapat ceramah free dari Pak cik guard yang bertugas kat situ. Kinah anggap dia dah macam ayah sendiri.

Kita hormat dia sebagai ayah.

Kalau terserempak dengan dia masa nak punch out, mesti ada je tazkirah agama dia bagi kat Kinah.

Salah satu topik bab solat.

Teguran dia masa tu amat menyentap jiwa.

Dia tanya, "Solat dengan kerja mana lagi penting?"

Kinah cakap solat pak cik.

"Dah taw solat, kenapa buat main-main?"

"Kerja tu sape yang bagi?"

"Allah, pak cik."

Sentap kan.

Penghujung tahun 2013 Kinah diuji. Teguran dari Maha Esa yang memberi rezeki.

Kinah ditamatkan kontrak tanpa alasan yang kukuh.

Sehingga pertengahan 2014 diuji lagi arwah ayah sakit. Yang 2013 belum selesai. Ayah sakit pulak.

Masa tu masih bekerja. Tapi, gaji digantung.

Sedangkan Kinah sangat perlukan duit untuk merawat ayah.

Sehingga ayah meninggal gaji masih dibekukan.

Family Kinah memang mengharapkan Kinah. Pinjam duit sana-sini nak uruskan ayah.

Allahu, sejak ari tu Kinah dah tak apply mana-mana kerja. Biarlah ada yang offer.

Kinah serik bekerja dengan orang. Bukan tolak tuah.

Kinah ingin mencari rezeki yang berkat dan bekerja dengan hati bahagia.


Ada ke macam Kinah ni?

Kalau ada ambil ia sebagai pedoman. Dan ubah lah ye.

Kalau nak join PROJEK BUAT DUIT at least RM2000 sebulan. Intake Mei dah dibuka untuk pengambilan 20 new protege.

Malam ni, kita ada free Public sharing #projekbuatduit di telegram group.


Adakah anda inginkan perubahan kewangan mahupun bebas hutang, klik di sini http://mastersakinah,wasap.my to ask anything.

SHARE jika anda rasa kisah ini bermanfaat.


*ni picture hari pengebumian jenazah ayah, 2014 (1 Ramadhan 1435H). Selebik je, terkejut emak call pagi-pagi suruh balik. Masa tu emak tanya dah bersahur belum. Emak pesan suruh bersiap, ayah dah tak de.

Anda boleh baca kisah pagi tu di sini :

Aku dan Ayah 1
Aku dan Ayah 2
Aku dan Ayah 3
Aku dan Ayah 4

Jom! whatsapp Kinah laju-laju http://mastersakinah.wasap.my

Fast Action ! Fast Result !

Sekian, wassalam.
Salam Sayang, Salam Bahagia.





"Think Positive & Keep Smiling, I'M Happy Working-At-Home-Mom."
Ingin menjana pendapatan 3, 4, 5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah? 
Hubungi Miss Sakinah
019-916 4276 [ Call, SMS, WhatsApp, Telegram ]
sakinahmatsaid@gmail.com

Apa Komen Anda

Google+ Followers

 

Copyright

Penulisan di blog ini adalah pendapat peribadi penulis. Dilarang menyalin tanpa kebenaran penulis melainkan untuk penyebaran ilmu yang bermanfaat.

Disclaimer

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Kepakaran Saya:

Memberi khidmat kesihatan menyeluruh berasaskan amalan produk semulajadi, selamat & halal dengan keizinan Allah SWT. Setiap langganan vitamin dari kami, anda layak mendapat :-
- Jadual Makan Vitamin
- Konsultansi Percuma berterusan
- Jemputan ke group facebook exclusive
- Peluang menjana income dengan Shaklee
Whatsapp/ Telegram :- 019-916 4276
Emel : sakinahmatsaid@gmail.com

Rakan Blog

Disediakan oleh Zulfa Technologies. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my atau di FB Page kami: fb.com/zulfa.com.my
 
Prepared by Zulfa Technologies