Social Icons

Monday, 7 May 2018

WHY PROJEK BUAT DUIT SHAKLEE (PART 1)

Why Shaklee? Projek Buat Duit.
Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.

Hari ni Kinah nak share WHY SHAKLEE?

Why Shaklee (Part 1) | Ada yang tanya

Hai, tengah wat apa tu?

Tengah bekerja atau dah bercuti balik kampung? Lusa nak ngundi.

Berdebar-debar taw hati ni.

Hurmm.

Actually raaammaaaiii sangat.. yang tanya Kinah, Why Shaklee? Dah tak de bisnes lain ke.

Ok, Kinah nak gitaw you all yang Kinah yakin dengan Shaklee sebab ia dah banyak memberi Shaklee Effect pada Kinah, pada family Kinah.

Hatta suami Kinah pun terkena jugak Shaklee Effectnya.

Alhamdulillah.

Suami Kinah ada migrain yang sangat teruk, ada pendarahan beku (minor) di bahagian otaknya.

Kesan accident moto dengan kereta (signal rosak nak membelok ke kanan tanpa memberi isyarat) 16 tahun lepas (Oktober 2002).

Dia koma berbulan jugak.

Sejak dia sedar, dia wajib makan 3 jenis ubat (Epilim200, Aerius, Invega) setiap hari dengan dosage yang sangat tinggi sebelum ni.

Ditambah pulak panadol (paracetamol) berpapan bila sakit. Berkotak-kotak dia memborong.

Sape ahli farmasi mesti kenal nama ubat-ubat ni.

Akibat accident ni jugak, suami tak dapat perform di tempat kerja. Always sakit kepala, tak boleh high pressure.

Since suami ambil B Complex start 2016, Alhamdulillah migrain dah terkawal.

Dah tak datang tiba-tiba melainkan dia terlupa makan B Complex. Terlupa makan ubat atas nasihat doktor.

Doktor pun dah kurangkan dos pengambilan ubatnya.

Kalau sebelum ni pagi dan malam.

Sekarang, suami Kinah ambil di sebelah malam sahaja. 3 biji Epilim, 1 biji Aerius dan 1 biji Invega.

Every 3 - 4 months memang dia ada appointment follow up dengan pakar ENT, dan doktor pakar yang lain. Kadang 6 bulan sekali. It's depends.

Dulu sebulan sekali appointment.

Pastu suami kata, panadol lagi mahal dari Shaklee. Dah lah sintetik. That Why dia beralih arah kepada B Complex.

Sangat banyak sebenarnya Shaklee Effect pada Kinah kalau nak dihitung.

Yang pasti Shaklee Effect dari segi kesihatan amat-amat banyak memberi kesan pada Kinah dan insan sekeliling.

Shaklee Effect lain, of course lah Cash Bonus every month.

Dengan Bonus ni, Kinah makan vitamin. Dengan bonus ni Kinah dapat beri duit belanja kepada emak kat kampung.

Part yang paling bermakna adalah kesihatan. Sebab kalau kita ada duit berkepuk-kepuk kalau badan tak sihat, tak guna.

Nak beribadat pun terbatas apatah lagi nak enjoy dengan duit kepuk-kepuk tue.

Ok.

Shaklee bukan ubat. Tapi, ia nutrien tambahan yang membantu membaikpulih keperluan nutrisi dalam badan kita.

Why suami amalkan B complex? Sebab pendarahan di bahagian otak dia berkaitan dengan sistem saraf.

Dan B Complex membantu membekalkan tenaga untuk melawan tekanan pada sistem saraf yang menyebabkan dia selalu migrain.

Tidak diragui lagi.

Bukan mudah taw nak convince my husband makan B Complex ni. Since 2014 kinah advice. Akhirnya 2016 baru tergerak hati nak cuba.

Ada ke sesape migrain like my husband?

Mai sini contact Kinah untuk free konsultasi. Amalkan B complex dengan izin Allah kurang atau tiada lagi migrain.

Whatsapp Kinah : 019-9164276.

Sekian, wassalam.
Salam Sayang, Salam Bahagia.

Fast Action ! Fast Result !





"Think Positive & Keep Smiling, I'M Happy Working-At-Home-Mom."
Ingin menjana pendapatan 3, 4, 5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah? 
Hubungi Miss Sakinah
019-916 4276 [ Call, SMS, WhatsApp, Telegram ]
sakinahmatsaid@gmail.com

Apa Komen Anda

Google+ Followers

 

Copyright

Penulisan di blog ini adalah pendapat peribadi penulis. Dilarang menyalin tanpa kebenaran penulis melainkan untuk penyebaran ilmu yang bermanfaat.

Disclaimer

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Kepakaran Saya:

Memberi khidmat kesihatan menyeluruh berasaskan amalan produk semulajadi, selamat & halal dengan keizinan Allah SWT. Setiap langganan vitamin dari kami, anda layak mendapat :-
- Jadual Makan Vitamin
- Konsultansi Percuma berterusan
- Jemputan ke group facebook exclusive
- Peluang menjana income dengan Shaklee
Whatsapp/ Telegram :- 019-916 4276
Emel : sakinahmatsaid@gmail.com

Rakan Blog

Disediakan oleh Zulfa Technologies. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my atau di FB Page kami: fb.com/zulfa.com.my
 
Prepared by Zulfa Technologies