Social Icons

Saturday, 5 May 2018

ESP TERBAIK UNTUK IBU HAMIL, BERPANTANG, MENYUSU DAN GASTRIK

ESP terbaik untuk bersahur dan sarapan pagi.
Assalamualaikum dan Salam Bahagia.

Apa khabar?

Kinah doakan ibu-ibu dan bakal ibu semua dipermudahkan segala urusan memasing dan dilimpahkan rahmat serta barakhah olehNya.

Tahniah kerana anda berada di posting ini.

Mesti anda seorang ibu yang sedang sarat menanti kelahiran anak pertama.

Anda ibu yang sedang berpantang dan menyusu tetapi mempunyai masalah kekurangan supply susu.


Dan lagi sedih, ibu-ibu semua ada gastrik.

Bila kita ada gastrik ni, tersalah makan pedas, berminyak sikit terus pedih perut.

Lambat makan pun pedih perut. Huhuhu.

Kalau kita saja boleh lagi bertahan. Ni, anak dalam perut tu tak tahu apa citer. Nak makan ubat gastrik risau jejaskan janin.

Betul, betul.

Tak lama lagi kita semua nak puasa.

Mesti risaukan.

Kinah nak share pengalaman Kinah mengandung tahun lepas di bulan Ramadhan. Masa tu kandungan Kinah dalam 7 bulan.

FYI, Kinah ni ada gastrik sejak dari zaman Diploma kat UiTM lagi.

Kalau tengok rekod kehadiran bulanan, mesti ada lubang-lubang sehari dua. Nasib course Kinah ambil tu more to studio class. Pepandai lah ngelat.

Allah dah susun elok. Kinah gastrik bukan hari kelas teori.

Pi, Klinik pun sebab nak MC je pun. Sakit memang sakit. Tapi, rela bertahan.

MA yang bertugas siap offer tanya, "Awak nak ubat ke inject? Kalau inject cepat sikit baik."

Kinah cakap, "Tak pe lah, Doc. Saya ambil ubat je lah. (Hakikat kat bilik tersusun ubat gastrik)."

Jarang sangat kinah tak kena gastrik sepanjang belajar. MA tu dah kenal muka Kinah ni.

Bila dah habis belajar, bekerja. Gastrik Kinah still tak pulih.

Kinah tak tahu macam mana nak pulihkan. Silap Kinah jugak (Boleh baca di sini : Punca Kinah Gastrik).

Yang Kinah tahu kena pantang makan. Sebab orang kata gastrik ni tak boleh pulih. Perut kita dah menipis. Banyak asid.

Ok.

Masalah bila dah start bekerja, Kinah pantang jumpa makanan. Setiap kali meeting, ada je hidangan sedap-sedap. Hahahha.

Cam mana?

Susah jugak nak kata tu. Macam tak de jalan penyelesaian.

Sehingga lah Kinah join Program Now Everyone Can Kurus (NECK - click here). Rupanya, orang gastrik ni ada cara makannya.

Bukan main belasah je. Alasan kalau tak makan banyak nanti, perut akan pedih.

No ! No ! No ! Change Your Mindset Now !

Actually, boleh makan. Dan wajib makan.

Tapi, kena kerap. Bukan makan banyak-banyak macam dah tak de hari. Telan lauk-pauk sampai tak cecah tanah semua nak disumbat masuk perut.

Ok.

Kiranya, selepas join NECK (Tahun 2014).. Kinah kahwin dan rezeki terus pregnant (Tahun 2016).

Alhamdulillah dah lama tak gastrik.

Bulan puasa pun dapat berpuasa penuh tahun lepas walau dah sarat.

Hurmm.. Dalam masa yang sama Kinah ni di klasifikasi kan sebagai Ibu Hamil GDM diet control. Cabarannya lagi lah besar.

Tapi, syukur Alhamdulillah.

Kinah amalkan tips gastrik dan minum ESP bersama Set Ibu Hamil, Berpantang dan Menyusu setiap hari sehingga hari ni.

Baby Kinah pun dah genap 8 bulan.

Susu memang melimpah ruah untuk si kecik Azzahra.

Gastrik pun tak de.

InsyaAllah, puasa kali ni akan terus amalkan minum ESP seperti biasa untuk bersahur.

Bagi Kinah ESP ni memang terbaik.

Ia memberi rasa lebih kenyang untuk bertahan lama, bertenaga dan yang penting bagi ibu-ibu production susu tetap cun mentain.

ESP as Milk Booster Kinah.

Bonus lain, mencerahkan kulit wajah dan menganjalkan payudara.



It's really amazing !

Ibu-ibu semua wajib cuba ESP untuk berpuasa kali ni.

Tak puasa pun boleh minum. Anytime, anywhere.

Jom ! Hubungi Kinah sekarang (Kinah : 019-9164276). Kinah kongsikan tips dan cara pemakanan yang betul untuk ibu-ibu yang ada gastrik.

Tak yah fikir-fikir panjang.

Yang sakit, merana perut kita. Bukan suami kita. Bukan emak atau bapak kita.

Dorang cuma mampu kecian kan je lah.

WhatsApp : 019-9164276 taw.

Gastrik ni bahaya kalau dibiarkan melarat. Bukan nak takutkan.

Anda sendiri taw setakat mana keadaan badan anda. Kita tak mahu lah sebab gastrik banyak kerja dan aktiviti tergendala.

Ibu-ibu kan tunjang kekuatan keluarga.

Kalau gastrik tahap guling-guling nak terputus urat perut, memang wajib dah cuba ESP. InsyaAllah anda akan fall in love dengan ESP.

WhatsApp Kinah : 019-9164276 taw.

Fast Action ! Fast Result !

Sekian, wassalam.
Salam Sayang, Salam Bahagia.

"Think Positive & Keep Smiling, I'M Happy Working-At-Home-Mom."
Ingin menjana pendapatan 3, 4, 5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah? 
Hubungi Miss Sakinah
019-916 4276 [ Call, SMS, WhatsApp, Telegram ]
sakinahmatsaid@gmail.com

Apa Komen Anda

Google+ Followers

 

Copyright

Penulisan di blog ini adalah pendapat peribadi penulis. Dilarang menyalin tanpa kebenaran penulis melainkan untuk penyebaran ilmu yang bermanfaat.

Disclaimer

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Kepakaran Saya:

Memberi khidmat kesihatan menyeluruh berasaskan amalan produk semulajadi, selamat & halal dengan keizinan Allah SWT. Setiap langganan vitamin dari kami, anda layak mendapat :-
- Jadual Makan Vitamin
- Konsultansi Percuma berterusan
- Jemputan ke group facebook exclusive
- Peluang menjana income dengan Shaklee
Whatsapp/ Telegram :- 019-916 4276
Emel : sakinahmatsaid@gmail.com

Rakan Blog

Disediakan oleh Zulfa Technologies. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my atau di FB Page kami: fb.com/zulfa.com.my
 
Prepared by Zulfa Technologies