Social Icons

Tuesday, 22 May 2018

TIADA ILMU BERNIAGA? PROJEK BUAT DUIT RM2000 EXTRA RAYA

Tiada Ilmu berniaga.
Assalamualaikum wbt.

Tiada Ilmu Berniaga? Nak join Projek Buat Duit RM2000 Extra Raya.

Hai, selamat petang.

Tengah wat apa tu? Dah lembik ke masih aktif bertenaga?

Ok, tadi Kinah ada share FB Live (Boleh tonton di sini) dengan korang tentang 6 Sebab Kenapa Kita MESTI memilih Bisnes dari Rumah sebagai Kerjaya.

Sekarang ni, ada yang tanya :

"Aku tak reti berniaga lah Kinah. Memang teringin nak stay rumah. Nak berniaga macam Kinah. Dekat dengan anak-anak."

Actually, sejujurnya Kinah dulu pun tak reti. Tak de ilmu nak berniaga. Bukan dari background keturunan Usahawan Kaya.

Cuma darah bisnes kecik-kecik tu ada lah sikit. Kalau toreh lengan keluar lah jugak darah orang bisnes warna hijau, biru, merah. Kihkihkih.

Dari kecik Atok memang berniaga jual ikan. Kinah dah besar, Atok jual pisang pulak. Tapi, tak diwarisi pun walau Atok dah meninggal.

Emak ayah pulak memang berniaga macam-macam nak besarkan kitorang. Berniaga orang kampung.

Cari buah pinang, belah, bagi ke peraih.

Cari paku-pakis merah hijau, ikat dua ringgit. Bagi ke peraih.

Ayah jual suplemen jugak. Brand Gano.

Emak berniaga macam-macam jadi orang tengah.

Jual karipap, nasik bungkus pun ada.

Kinah lak, dari belajar sampai ke dah bekerja (2014) tak pernah terlintas nak berniaga serius. Gitu-gitu je lah.

Since 2014, baru lah belajar selok-belok perniagaan. Ilmu bisnes.

Ilmu ni luas. Tak salah belum berilmu. Yang penting ingin berubah. Ada sikap ingin belajar.

Kita start from zero.

Korang nak berniaga boleh. Tapi, kenal pasti jenis perniagaan yang nak diceburi tue. Pastu, cari lah Mentor yang dah terbukti berjaya.

Belajar dari Mentor.

Macam Kinah. Bisnes yang Kinah buat sekarang dibantu oleh raaaamai Mentor. Tak rugi pun.

Haa ! Raaaamai kan. 20 Mentors yang consistent pendapatan 4, 5 dan 6 angka sebulan habaq hang.

Modal kecil usaha sikit dapat sikit. Usaha lebih, InsyaAllah dapat lebih.

Nak berjaya dalam apa jua perkara pun kena berusaha.

Betul, betul.

Kalau sesape tak tahu nak buat bisnes apa? Mai click sini http://mastersakinah.wasap.my untuk Kinah guide korang sampai berjaya.

Fast Action ! Fast Result !

Sekian, wassalam.
Salam Sayang, Salam Bahagia.

"Think Positive & Keep Smiling, I'M Happy Working-At-Home-Mom."
Ingin menjana pendapatan 3, 4, 5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah? 
Hubungi Miss Sakinah
019-916 4276 [ Call, SMS, WhatsApp, Telegram ]
sakinahmatsaid@gmail.com

Apa Komen Anda

Google+ Followers

 

Copyright

Penulisan di blog ini adalah pendapat peribadi penulis. Dilarang menyalin tanpa kebenaran penulis melainkan untuk penyebaran ilmu yang bermanfaat.

Disclaimer

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Kepakaran Saya:

Memberi khidmat kesihatan menyeluruh berasaskan amalan produk semulajadi, selamat & halal dengan keizinan Allah SWT. Setiap langganan vitamin dari kami, anda layak mendapat :-
- Jadual Makan Vitamin
- Konsultansi Percuma berterusan
- Jemputan ke group facebook exclusive
- Peluang menjana income dengan Shaklee
Whatsapp/ Telegram :- 019-916 4276
Emel : sakinahmatsaid@gmail.com

Rakan Blog

Disediakan oleh Zulfa Technologies. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my atau di FB Page kami: fb.com/zulfa.com.my
 
Prepared by Zulfa Technologies