Social Icons

Saturday, 26 May 2018

NAK RESIGN? SOLAT ISTIKHARAH

Berniaga lah sebelum resign.
Assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua warga pembaca blog Kinah hari ni.

Topik kita pagi ni, adalah RESIGN. RAMAI NAK RESIGN TAPI TAKUT.

NAK RESIGN? | SOLAT ISTIKHARAH

Sebenarnya, ada raaamai yang tersepit di tengah-tengah kota.

Dalam dilema.

Tengok drama sana-sini. Wassuwassupi banyak sangat, bab kata mertua Kinah.

Kita bekerja untuk jawatan sekarang ni pun ambil masa bertahun.

Berkolam air mata, jerih perih untuk segulung ijazah, jubah master dan topi PHD.

Bergolek, berlapar, berjaga malam stay up. Tayar kete pancit, masa nak submit assignment. Accident lah. Menangis tepi jalan. Tak de sape tahu.

Macam-macam.

Kawan berjimba-jimba, kita berlumba-lumba siapkan kerja tanpa had masa.

Nak nya complete on time.

Banyakkk sangat pengorbanan kita. Pengorbanan keluarga kita.

Bukan mudah suka-suki nak resign untuk berniaga.

Dah lah tak pernah berniaga. Ko biar betul?

Mati hidup balik rasa macam buat kerja bodoh je.

Aku bukan lahir darah bisnes lah.

Kerja sekarang pun dah selesa. Walau banyak hutang tak habis bayar.

Selesa ke?

Kinah faham dan dah pernah lalui semua tu.

Ada suara biawak pulak.

" Eh ! please lah. Ko cakap sedap je. Ko ingat senang? Bukan mudah. Nak lepaskan apa yang aku ada sekarang ni"

Hurmm..

Kinah tak pernah memaksa korang resign untuk melepaskan apa yang korang ada sekarang.

Kita cuma advice, kalau rasa ada BIG WHY untuk stay at home sambil berbisnes boleh lah resign.

Tapi.

Tetapi..

Bukan resign tanpa payung.

Resign biar bermaruah.

Buat solat istikharah, dan bisnes as part time job. Letak dateline.

Berapa lama? 3, 4 bulan? Korang yang decide.

Jangan mengkhinzir buta resign tanpa payung. Nanti terpaksa berpayung dalam hujan tak berlagu. Tak sudah-sudah.

Ok.

Belajar berniaga sebelum berjuang. Baru lah tak menyesal. Dan dalam #projekbuatduit ni risiko nya sangat rendah untuk freshie yang tak pernah berniaga.

Sangat sesuai dan bagus.

Biar kita jadi bisneswoman yang bijak menarik rambut dalam tepung. Rambut tak putus, tepung tak berselerak.

Ok.

Yes !! Switch !!

You don't have to be great to start, but you have to start to be great.

Jom ! dengar sharing FB Live Kinah di sini (FB : Sakinah Hasanah Mat Said) jam 10pagi, 25Mei 2018 (Click di sini)

What topic : It's all about #projekbuatduit

Whatsapp taw : 019-9164276.

Fast Action ! Fast Result !

Sekian, wassalam.
Salam Sayang, Salam Bahagia.



"Think Positive & Keep Smiling, I'M Happy Working-At-Home-Mom."
Ingin menjana pendapatan 3, 4, 5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah? 
Hubungi Miss Sakinah
019-916 4276 [ Call, SMS, WhatsApp, Telegram ]
sakinahmatsaid@gmail.com

Apa Komen Anda

Google+ Followers

 

Copyright

Penulisan di blog ini adalah pendapat peribadi penulis. Dilarang menyalin tanpa kebenaran penulis melainkan untuk penyebaran ilmu yang bermanfaat.

Disclaimer

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Kepakaran Saya:

Memberi khidmat kesihatan menyeluruh berasaskan amalan produk semulajadi, selamat & halal dengan keizinan Allah SWT. Setiap langganan vitamin dari kami, anda layak mendapat :-
- Jadual Makan Vitamin
- Konsultansi Percuma berterusan
- Jemputan ke group facebook exclusive
- Peluang menjana income dengan Shaklee
Whatsapp/ Telegram :- 019-916 4276
Emel : sakinahmatsaid@gmail.com

Rakan Blog

Disediakan oleh Zulfa Technologies. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my atau di FB Page kami: fb.com/zulfa.com.my
 
Prepared by Zulfa Technologies