Social Icons

Friday, 26 December 2014

MARIA DI PULAU ALASAN


Assalamualaikum wbt..

SMS mendoakan semoga sahabat Cinta Hati Sakinah, sentiasa sihat, bahagia dan berjaya di samping keluarga tersayang.

SMS nak sambung story kisah motivasi yang lalu (baca DI SINI)..

Apa perancangan si suami untuk bantu si isterinya yang ada 1001 impian yang besar dan sangat tidak logik jika si isteri terus duduk di pulau.

SEDUTAN DARI EBOOK "SORRY BOSS!! SAYA TERPAKSA BERHENTI KERJA"

Apa pandangan suami Maria tentang Pulau Alasan:

Walaupun saya mahu Maria buat bisnes, tapi ada beberapa masalah yang ada dalam diri Maria yang saya takut akan menyebabkan Maria gagal dalam perniagaan.

Apa yang saya perhatikan, ramai dikalangan anak bangsa saya yang suka memberi alasan untuk tidak membuat sesuatu perkara.

Masalah ini sebenarnya masalah umum. Ramai orang mempunyai masalah yang sama.

Iaitu SUKA MEMBERI ALASAN. Mereka yang suka memberi alasan inilah yang tergolong dalam mereka yang tinggal di Pulau Alasan.

Ramai orang kita suka duduk di pulau alasan dan rasa selesa. Selesalah sangat..
Masalah ini sedikit sebanyak ada dalam diri Maria. Pulau Alasan Maria agak besar.

"Ini tak boleh. Ini tak boleh. Itu susah. Ini susah.

Malulah. Seganlah.

Tak yakinlah. Nantilah.

Takde masa, sibuklah. Dengan kerja lagi, dengan anak-anak kecik lagi.

Nanti kalau buat bisnes tak jadi macam mana?

Ada ke orang nak beli nanti?

Kan bisnes ni dah ramai orang buat. Kalau ‘market’ tepu nanti macam mana?"

Saya beritahu Maria, kalau nak jadi usahawan, kena belajar untuk tidak memberi alasan-alasan remeh macam di atas ni. 

Jangan terlalu fikir perkara yang belum terjadi.………………….. (bersambung)

Adakah anda juga berfikiran yang sama? Suka memberi alasan?

Jom ketahui bagaimana untuk mengubah cara kita berfikir. Dapatkan Cerita Penuh Kisah Motivasi Penuh Inspirasi Ini secara PERCUMA di www.ebookniaga.com/sorryboss/sakinahmatsaid

FREE!! TO DOWNLOAD
Untuk makluman anda, ebook ini sudah didownload lebih daripada 5000 orang dari seluruh Malaysia. Ramai yang memberi feedback positif dari ebook ini.

Sila like dan share sekiranya, sahabat rasa ia memberi manfaat kepada rakan-rakan anda di luar sana. Semoga sahabat Cinta Hati Sakinah sentiasa dipermudahkan segala urusan dan berjaya menjadi insan bertaqwa dunia dan akhirat.

Sekian, wassalam.
Salam Sayang, Salam Bahagia.

"Think Positive & Keep Smiling, Home Sweet Home."

Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan insan-insan tersayang?
Ingin menjana pendapatan 3, 4, 5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah? 
Hubungi Cinta Hati SMS untuk:-

FREE CONSULTATION
AFFORDABLE PRICE and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!


Shaklee ID : 1168494
019-916 4276 [ Call, SMS, WhatsApp, Telegram ]
sakinahmatsaid@gmail.com

Apa Komen Anda

Google+ Followers

 

Copyright

Penulisan di blog ini adalah pendapat peribadi penulis. Dilarang menyalin tanpa kebenaran penulis melainkan untuk penyebaran ilmu yang bermanfaat.

Disclaimer

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Kepakaran Saya:

Memberi khidmat kesihatan menyeluruh berasaskan amalan produk semulajadi, selamat & halal dengan keizinan Allah SWT. Setiap langganan vitamin dari kami, anda layak mendapat :-
- Jadual Makan Vitamin
- Konsultansi Percuma berterusan
- Jemputan ke group facebook exclusive
- Peluang menjana income dengan Shaklee
Whatsapp/ Telegram :- 019-916 4276
Emel : sakinahmatsaid@gmail.com

Rakan Blog

Disediakan oleh Zulfa Technologies. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my atau di FB Page kami: fb.com/zulfa.com.my
 
Prepared by Zulfa Technologies